Snaga misli - univerzalna formula stvaranja

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

JOGA I TELO

ninicninic.com

YOGA I TELO

Rodjenjem dobijamo svoje telo. Od nas samih zavisi kakvo ćemo telo imati. Kroz telo mi dobijamo svoje lekcije. Telo je  ogledalo  nas samih. Kako je u našem umu tako se odnosimo i prema telu. Ako volimo sebe volećemo i naše telo.

Naše telo je hram u kome živi naša duša,naše unutrašnje ja, naša suština.

Jedan od načina na koji brinemo o svom telu i svom zdravlju je yoga.Yogom uspostavljamo jedinstvo sa našim unutrašnjim bićem.Vežbati yogu znaći podsticati vitalnost tela,oplemenjivati svoj osećajni,duhovni i socijalni život.Na taj način pokrećemo najlepše u nama.

Kako utičemo na druge ljude? - Jelena Pantić

Hteli mi to da priznamo ili ne, drugi ljudi utiču na nas, i mi utičemo na njih. Taj uticaj se ogleda u raznim aspektima komunikacije…rečima koje koristimo, načinom na koji izgovaramo reči….pažnjom koju poklanjamo ili ne poklanjamo…

Mnoga istraživanja u oblasti međuljudskih odnosa pokazuju da čak i kada ne govorimo, čak i kada svesno ne razmišljamo o drugima, naši stavovi utiču na to kako će se oni osećati u našem društvu.

Takođe se pokazalo da se, kada svesno obraćamo pažnju na to što nam se dopada kod drugih, oni osećaju prijatnije u našem društvu.

Probajte, makar samo danas, da ljude oko sebe (porodicu, prijatelje, rođake, kolege, slučajne prolaznike….) posmatrate sa “zadatkom” da otkrijete bilo šta, makar neku sitnicu (lepu šnalu za kosu,kravatu, minđuše, osmeh,način na koji stoji, gleda, govori….), što vam se dopada kod njih.

OSCILACIJE MISLI

http://users.beotel.net/~gmarjanovic/gwmm.html

 

Jutros dobih veoma interesantno pismo od mog prijatelja, inače poznatog srpskog fizičara - a na temu snage misli - i želeo bih da ga podelim sa čitaocima ovog sajta.

Dušan Ninić

 

From:aem [mailto:aem]

Sent: 10. novembar 2010 9:17

To: 'Dušan Ninić'

Subject: jutros mi dolaze misli- OPET

 

Kada imamo  pojavu On OFF koja se ponavlja, onda to nazivamo oscilatorom.

Shodno tome naše dvoumljenje i odluke tokom neke radnje takođe možemo nazvati oscilatorom.

Pošto je to sa različitim vremenom trajanja,  onda bi to bio nelinerarni oscillator.

Kada je oscillator u Off stanju  onda se dešavaju samooscilacije . U razmatranom slučaju  OFF stanje je  stanje dvoumljennja.

Kao što sam I zapazio ranije, treba  obratiti pažnju na šta se misli tokom  ili posle drugog dvoumljenja.

Are there Nikola Tesla’s Non-Hertzian waves ?

There are numerous statements of Nikola Tesla that he, in his work did not use Hertzian (Maxwell's) waves, but waves of quite another kind. Let me remind you to some of them:

 

1)    From: Branimir Jovanovic, “Tesla, Spirit, Work, Vision”, Freemental, 2001.

 

“… I was very lucky to discover new and amazing phenomena, such as rotating magnetic field, glowing of wireless vacuum tubes and many other high frequency effects, which amazed the world. (…) But what impressed me as more beautiful than anything else was the discovery of stationary waves, to which I came in 1899, and which showed that that the whole planet on which we live, despite its incomprehensible size, could be made to response with vibration to the lowest whisper of human voice. …”.

 

Skrivena snaga u sedam elemenata prirode i muzike

muzka sfera

Da li ste se nekad zapitali odakle baš taj raspored dirki na klaviru?

Zašto dve grupe – jedna od tri tona sa dve povisilice i druga od četri sa tri povisilice?

Zašto između E i F kao i H i C nema crne dirke? (Nema povisilice?)

Zašto sedam oktava na klaviru?

Zar to nije isti raspored kao kod molbi upućenih Bogu u molitivi OČE NAŠ?

Isto kao tetragramaton (JHVH) ?

Zar je moguće da se i ovde isto sve ponavlja?

Tako je i sa oktavama na klaviru – levo od osnovnog C imamo tri oktave, a desno četri – i opet ista podela. Klavijatura na klaviru ne polazi od tona C kako bi se moglo očekivati već od tona A. Zašto?To je mnogo pitanja, ali pre nego što bi smo se njima pozabavili, moramo doći do nekih činjenica i definisati neke pojmove.

2012 - Nada u krizi - Dr Broers

Dr Broers 2012

Tekst Dr. Broersa:

„Dolazeći događaji, oslobodiće nas iluzije da smo nemoćna bića. Mi sami držimo u svojoj ruci moć da našu prirodnu božanstvenost prepoznamo i prihvatimo.

Naći ćemo se 2012. u savršeno devičanskoj oblasti – i moći ćemo, po prvi put sasvim slobodno, na svim stupnjevima postaviti svoju budućnost.

Ukoliko taj novostečeni autoritet budemo koristili u prirodnom kontekstu i uspostavili harmoniju, nećemo više testerisati granu na kojoj sedimo.“

„Svako zna kakvu živost uzrokuje Sunce. Poznajemo promenu godišnjih doba. Znamo da je zimska depresija u vezi sa nedostatkom svetla. Osim tih godišnjih postoje i drugi prirodni ciklusi pri kojima Sunce prolazi različite aktivnosti .

Kroz emitovanje naelektrisanih čestica, elekrtona i protona – Sunčevo zračenje utiče na magnetno polje Zemlje. Poznato je da time vrši upliv na biološke sisteme.

“Ritam u magiji” - Tanja Kralj

I sam izraz "magija" riječ je koja pobuđuje iznimno zanimanje, raspaljujući ljudsku maštu danas jednako kao i u najranijim vremenima.U ovu sam se tvrdnju uvjerila i osobno nailazeći na poluprazne police u knjižnicama namjenjene ovoj temi.

Iako moja tema nije isključivo magija, nalazim potrebnim ( i nužnim ) za pravilnije i potpunije razumijevanje onoga čime se želim baviti dati neke osnovne podatke o samoj magiji, njenim vrstama i oblicima. Što se tiče dubine tih sadržaja, ona će biti onolika koliko je potrebno za lakše i kvelitetnije upoznavanje s temom članka.

PREPORUČUJEMO

Ninićevo LIKOVNO i PESNIČKO izražavanje (kritike)

NINIĆEVO SELFIČKO SLIKARSTVO

RAZGOVOR SA NINIĆEM objavljen u magazinu SENSA (martovski broj)

PREDAVANJA D Ninića

     - O molitvi OČE NAŠ

                            - video snimak

                            - o predavanju

                            - o predavanju (engleska verzija)

     - Na temu BOJE I DUHOVNOST

     - Tema RTANJ

             - Knjižara EVEREST

             - ISTRAŽIVAČKI FESTIVAL 2011.   (video zapisi)

             - RTANJ I DUHOVNOST (predavanje - snimak)

     Ninić na VIKIPEDIJI

              VIKIPEDIJI (engl.)

 

Novo (peto) izdanje popularnog romana OTKRIĆE  - U PRODAJI

Možete naručiti preko ovog sajta (kontakt) ili na telefon

060 3 44 11 77

 

VIDEO KANAL NA You Tube http://www.youtube.com/user/DusanNinic