Roman Spoznaja

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ninicnin/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Beleška recenzenta Prof dr Velimira Abramovića

Naslovna strana "Spoznaje"

Autor srpskog ezoterijskog dnevnika Otkrića I, II...X, Dušan Ninić, pripada svetskom duhovnom bratstvu. Nove braće u Srbiji već ima mnogo i sve je više.To su novi monasi naučne religije koja tek dolazi.Paradoksalno izgleda, ali je istina, da su Milošević i NATO bombardovanje naglo probudili ovu potpuno originalnu srpsku duhovnost, decenijama mentalno blokiranu doktrinom komunizma – arhetip zlatnog preseka, osnovnu polugu moći mistične matematike.

Urok - jedna od tema kojom se bavi "Spoznaja"

Veštice

Zle oči poznate su i vlaškoj tradiciji. I mada se i bela i crna magija kod njih zasnivaju na basmama, travarstvu i energiji, veruje se da postoje oni koji urokljivim pogledom mogu naneti mnogo nesreće i to uglavnom nesvesno. Kako kaže vračara Desanka Perić, kada ugledaju nešto lepo oni to nekontrolisano požele tako jako, da čak iako se njima prohtev ne ostvari, to drugome nestane, pa makar mu i od samog Boga bilo dato. Najpodložniji uroku su mala deca ali i nezaštićeni odrasli. Beli luk je za Vlahe hrana, lek ali pre svega univerzalno sredstvo protiv svih zlih demona i verni pratilac čoveka od njegovog rođenja pa do posle smrti. Najpodložniji uroku su mala deca ali i nezaštićeni odrasli. Ali polje delovanja urokljivih očiju se praktično ne može ograničiti jer je dovoljno da se oni koji se inače bave magijom, samo nečemu začude ili zadive. Pod njihov uticaj tada padaju svi, pa čak i imanja, kuće, životinje ili stvari.

Korišćena literatura - "Spoznaja"

 

-       NAJVEĆI TRGOVAC NA SVETU               -            Og Maandino

-       ŽIVOT I  PORUKE STARCA PORFIRIJA KAVSOKALIVITA

-       ZLOSTAVLJANJE UMA Porobljavanje ličnosti i sredstva zaštite                                                              Vladimir Dimitrijević

Reagovanja - Transformacija materija/energija

From:g

Sent: Sunday, July 26, 2009 10:28 AM

To: Dusan Ninic

Subject: RE: Tesla

Zdravo,

Ne znam odakle ti onaj tekst o zavetnom kovčegu koji si ubacio u rukopis “Spoznaje”,  ali rekao bih da, iako kratak, sadrži ključne informacije koje se žestoko prepliću sa Russelovim opisima transformacije materija-energija.

Sada sam potpuno siguran da smo vrlo, vrlo, mozda i najdublje od svih na ovoj (poprilicno s***noj) planeti, zagazili u najveće tajne kosmosa.

Nije ni čudo što nam stalno stižu "čvrge" kao opomena da ne brzamo i pažljivo biramo svoje saradnike.

Najvise me brine činjenica da je ON "okrenuo ćurak", a on je veoma visko u ********* hijerarhiji.., ipak, nadam se da i mi na svojoj strani imamo adekvatne saradnike...

Ka višem stepenu duhovnosti ("Spoznaja" - odlomak)

ninicninic.com

Roman „Spoznaja“ – Dušan Ninić (odlomak)

Dobro pržena, dimljena kobasica je bila izvrsni specijalitet kuvara Joce, koga je on čuvao samo za odabrane goste restorana. Jedino se ovde mogao osetiti već skoro zaboravljeni miris najkvirca[1]. Starog začina bez koga se nekad nije mogla zamisliti ni jedna kobasica, a danas je ostao samo u sećanju sladokusaca.

Toša polako završi i drugo parče.Pogleda u Voju koji je i sam bio prikraju, ali očigledno nigde nije žurio.

-     Šta misliš o nekoj palačinci? Upita Toša.

-     Ne znam. I ovo je bilo dosta. Odgovori Vojkan.

-     Ništa lepše od palačinki sa medom i orasima.

-     Baš si gurman. Kakvi sad orasi?!

"Spoznaja" izašla iz štampe

Naslovna strana "Spoznaje"

Novi roman "Spoznaja" Dušana Ninića izašao je iz štampe u sredu 22.09.2010. godine u fomi manuskriptnog izdanja. A to je odštampan Ninićev rukopis, bez lektorisanja i sređivanja stranica, te tako nosi originalni pečat pisca.

Na taj način izdavač LUX MUNDI PRESS  je dokazao da posluje u maniru najvećih svetskih izdavačkih kuća, jer ovakva praksa - prvo izdavanja rukopisa, a posle i uređenog izdanja, je nešto što je u svetu uobičajeno - da se čitaocima pruži i grublji, ali energijom puniji tekst pisca, koji se štampa u malom broju primeraka i kasnije postaje raritetno izdanje.

Sinoć, 23.09.2010. godine, mnogobrojni posetioci koji su bili na prezentaciji ovog romana u prostorijama izdavača u Balkanskoj ulici u Beogradu, imali su priliku da kupe upravo ovo izdanje.

PREPORUČUJEMO

Ninićevo LIKOVNO i PESNIČKO izražavanje (kritike)

NINIĆEVO SELFIČKO SLIKARSTVO

RAZGOVOR SA NINIĆEM objavljen u magazinu SENSA (martovski broj)

PREDAVANJA D Ninića

     - O molitvi OČE NAŠ

                            - video snimak

                            - o predavanju

                            - o predavanju (engleska verzija)

     - Na temu BOJE I DUHOVNOST

     - Tema RTANJ

             - Knjižara EVEREST

             - ISTRAŽIVAČKI FESTIVAL 2011.   (video zapisi)

             - RTANJ I DUHOVNOST (predavanje - snimak)

     Ninić na VIKIPEDIJI

              VIKIPEDIJI (engl.)

 

Novo (peto) izdanje popularnog romana OTKRIĆE  - U PRODAJI

Možete naručiti preko ovog sajta (kontakt) ili na telefon

060 3 44 11 77

 

VIDEO KANAL NA You Tube http://www.youtube.com/user/DusanNinic