ZLOUPOTREBA PROTOKOLA KAO SRETSVO ZA PROGANJANJE JEVREJA

Proganjanje Jevreja

Protokoli su bili pogodni da posluže rastućem nacionalizmu u Nemačkoj da opravda svoju mržnju prema Jevrejima u doba dolaska Hitlera na vlast. Baš zahvaljujući tome su i dobili širu popularnoast.

Da bi se Protokolima dala maksimalna uverljivost, ispletena je složena prevara da bi se dokazalo kako internacionalni kongres Jevreja održan u Bazelu nije zapravo bio posvećen svojim proklamovanim namerama, već kao platforma daljim Cionističkim tendencijama u osvajanju sveta.

Zagovornici teorije da su Protokoli falsifikat tvrde da je Opaki Nilus komentarisao: "Novi cionistički pokret rođen je iz daleko ružnijih pobuda. Njegova tajna namera je neograničena vlast nad čitavim svetom. Na konferenciji u Bazelu vodeći rabini iz zemalja širom Evrope i Amerike skupili su se da sačine planove kako da porobe čitavo čovečanstvo. Pripremali su se za dolazaka Antihrista koji će se roditi kao Jevrej. Pod vođstvom Antihrista Jevreji će ispuniti svoje konačne ciljeve 'Izazvaćemo previranja, napetosti i sukobe' - 'Razuzdaćemo užasan rat na svetu... Doteraćemo ljude u takav tesnac da će nam dobrovoljno ponuditi vođstvo kojim ćemo zavladati čitavim svetom' - kažu Protokoli.

Objašnjenje kako su Protokoli dospeli u nejevrejske ruke bila je, po Jevrejima, druga prepredena laž. Nilus je tvrdio da je jevrejski kurir koji je nosio stenograme toka konferencije u Bazelu potkupljen da ih razotkrije. Za veliku svotu gotovine trebao je da dozvoli agentima Ohrane (tajna policija carske Rusije), da naprave kopiju pre nego što ih isporuči radi bezbednog čuvanja u arhivama masonske lože 'Izlazećeg sunca' u Frankfurtu.

Protokoli su izazvali talas uskipele mržnje prema Jevrejima, koji su postali glavni krivci za izgubljeni prvi svetski rat i veliku ekonomsku krizu dvadesetih godina, a na kojoj mržnji se Adolf Hitler i uzdigao do moći.

Osnovni rad za dokument prvobitno je napisao u obliku satire francuski advokat po imenu Moris Žoli, koji je želeo da ismeje političke aspiracije Napoleona III. Naslov Žolijevog dela je bio: "Dijalog u paklu između Makijevelija i Monteskijea, ili Makijavelijeva politika u devetnstom veku, od savremenika".

Žoli je brzo završio u zatvoru, ali je ovo delo nastavilo da se i dalje štampa u tajnim štamparijama.

I upravo taj duh upozorenja, predviđanja toka istorije (kao i Orvel kasnije) sadržan u esenciji Žolijevog dela, ali isto živ i u Protokolima, je ono na šta i treba posebno obratiti pažnju, jer koliko god da je izlaženje Protokola u javnost, nanelo štete celom čovečanstvu, može se itekako upotrebiti da bi se ljudi baš i upozorili na ovakve devijacije aktuelne svetske politike, koja se dešavala i koja se i dalje dešava.

Demon koji se pretvarao da govori u ime Jevreja zapravo je dao osnova za ideje vodilje uspostavljanja i prevlasti nacističkih rasnih teorija, kasnije razrađenih u "Mitu dvadesetog veka" Alfreda Rozenberga.

Ovaj je konačnu verziju Protokola doneo novembra 1918.godine u Minhen iz Rusije. Njegovo unapređenje - čak do mesta rajhslajtera nacističke partije i njenog službenog filozofa, odigrala se zbog toga što je uručio Adolfu Hitleru plan osvajanja totalne moći - "Protokol Sijonskih mudraca".

"Protokoli Sijonskih mudraca imali su upravo predviđeni efekat među nemačkim intelektualcima koji su uzalud tragali za žrtvenim jagnjetom koje će objasniti poraz faterlanda u svetskom ratu. Najzad su poverovali da su pronašli pravo objašnjenje kako je Nemačkoj zaboden nož u leđa dok su se njeni lojalni vonici još borili na francuskom tlu. Opaka i gnusna jevrejska zavera najzad je razotkrivena". (Trevor Revenskroft)

Rozenberg i pored jevrejskih predaka, zadobio je ulazak u Tule Gwezelšaft tako što je pokazao Protokole Ditrihu Ekartu, koji se divlje uzbudio dok je čitao sadržaj. Rukopis je izazvao slično slavlje na sastanku tulskog komiteta održanom da bi se raspravljalo o najdelotvornijem načinu objavljivanja dela.

Nezavisni izdavač, Ludvig Miler iz Minhena je odabran da prvi objavi izdanje dela.

Nećemo da polemišemo o teoriji zavere i kolektivnoj krivici, ali je činjenica da su u protokolma date neke univerzalne vrednosti, a na kojima počivaju sve vlasti sklone samodržavlju i despotizmu. One su oduvek imale plodno tlo u ovakvom stanju kolektivne svesti i mogu itekako poslužititi da se manipuliše masama. Hitler je bio navodno protiv protokola i masona i progonio ih i ubijao, ali mu nije smetalo da koristi u svojoj borbi za vlast i održanje vlasti, baš osnovne pricipe iz protokola.

Da bi se moglo pravilno razumeti nastajanje Protokola, njegova zloupotreba i nadasve zli duh na koji je Žoli pokušao da upozori svet, a kome su Protokoli tako dobro poslužili, naročito kroz oteleotvorenje majstora zla - Adolfa Hitlera, mislimo da je potrebno da napravimo jedan kratak pregled istorije religiske misli, ili tačnije ezoterijsko - religijske misli, jer bez njegovog bar osnovnog poznavanja nije moguće ni pravilno razumeti događanja oko protokola i naročito njegove zloupotrebe u doba fašizma u Nemačkoj, pa i danas u svetskom nastojanju određenih krugova da globalno zavladaju svetom. Kao i da se osvrnemo malo na Hitlera kao satanistu i posvećenika zla, što je širim, ne-ezoterijskim krugovima na žalost jako malo poznato.

Tekstovi

PREPORUČUJEMO

Ninićevo LIKOVNO i PESNIČKO izražavanje (kritike)

NINIĆEVO SELFIČKO SLIKARSTVO

RAZGOVOR SA NINIĆEM objavljen u magazinu SENSA (martovski broj)

PREDAVANJA D Ninića

     - O molitvi OČE NAŠ

                            - video snimak

                            - o predavanju

                            - o predavanju (engleska verzija)

     - Na temu BOJE I DUHOVNOST

     - Tema RTANJ

             - Knjižara EVEREST

             - ISTRAŽIVAČKI FESTIVAL 2011.   (video zapisi)

             - RTANJ I DUHOVNOST (predavanje - snimak)

     Ninić na VIKIPEDIJI

              VIKIPEDIJI (engl.)

 

Novo (peto) izdanje popularnog romana OTKRIĆE  - U PRODAJI

Možete naručiti preko ovog sajta (kontakt) ili na telefon

060 3 44 11 77

 

VIDEO KANAL NA You Tube http://www.youtube.com/user/DusanNinic