KOD VREMENA – Porodicne Korespondencije - Slobodan Simovic

Prevedeno, skraceno i preradjeno poglavlje iz rukopisa knjige Time Code

Matrice kosmickog identiteta

Teorija astralne kompatibilnosti i astralnog nasledjivanja razvila se tokom 17. veka, u kontekstu pokusaja da se astrologija utemelji i uskladi sa naukom, vec tada u velikoj meri zasnovanoj na ideji imanentnosti i samo-regulacije prirodnih procesa. Johanes Kepler se zainteresovao za ovu temu kada je utvrdio da se astroloske konfiguracije nalaze u analognim polozajima kod dece i roditelja, ne samo u natalnim kartama clanova njegove porodice, vec gotovo u svim porodicama koje je imao prilike da astroloski analizira. Kepler je bio strastveni Pitagorejac, potpuno uveren u univerzalnost razuma, tako da nije mogao sebi da dozvoli da ovu temu ostavi na nivou empirijskog zapazanja, vec je pokusao da utemelji astralno nasledjivanje jednom opstijom teorijom odnosa duse i Kosmosa. Po ovoj teoriji: svaka dusa instinktivno reaguje na harmonicne aspekte, koji povezuju konstelacije pod kojima je dusa rodjena sa matematickim proporcijama zasnovanim na pravilnoj podeli kruga. Prilikom rodjenja, inicijalni geometrijski odnosi izmedju planeta, koji odredjuju “uglove njihovog zracenja”, utiskuju se u dusu, praveci geometrijsku matrica koja joj daje kosmicki identitet. Tokom zivota, dusa razlicito instinktivno reaguje na razlicite konstelacije, pozitivno na one koje su u matematickoj harmoniji sa njenom kosmickom matricom, negativno na one koje su veoma disharmonicne, a neutralno na sve druge. Ovaj “instinkt”, Kepler je vidio kao osnovni razlog astroloske kompatibilnost, pre svega supruznika, a onda i ostalih clanova porodice.

Kepler je proveo decenije baveci se ovom temom na isti nacin na koji se bavio i astronomijom: pokusavajuci da svede raznovrsnost astroloskih konstelacija na nekoliko osnovnih principa koji bi omogucili precizne prognoze i ujedno dokazali ono u sta je duboko verovao: da Kosmos tezi jednostavnosti, univerzalnosti i eleganciji, koja je moguca samo pod pretpostavkom najvise racionalnosti i matematicke perfekcije. Na zalost, Kepleru nije poslo za rukom da svede svu astrolosku raznovrsnost na nekoliko matematickih principa, za razliku od astronomije, gde je na taj nacin razresio problem kretanja planeta. Razlog za ovaj astroloski neuspeh verovatno se nalazi u cinjenici da astralno nasledivanje ne funkcionise kao generalni prirodni zakon, koji se moze izraziti kroz nekoliko geometrijskih aksioma i primeniti na bilo koju grupu srodnickih horoskopa . Pre je u pitanju imamentna logika razvoja svake specificne grupe, koji nije samo geometrijska, vec operise paralelno na vise simbolickih i matematickih nivoa. Iako je sasvim verovatno da postoje neki univerzalni principi koji povezuju sve ove specificne grupne zakonitosti, dovoljno je tesko a dovoljno interesantno, nedvosmisleno pokazati da ove grupne zakonitosti zaista postoje, potvrdjujuci validnost ideje astralne kompatibilnosti i astralnog nasledjivanja. Kepler to nije uradio jer je, nezadovoljan stepenom sinteze koju je ostvario, spalio astroloski rukopis koji je trebalo da predstavlja njegovo zivotno delo. Tako da je ovaj zadatak – nedvosmislenog dokazivanja postojanja astralnog nasledjivanja – i dalje pred nama.

Principi i Definicije

Pokusacu da ilustrujem ovaj fenomen na primeru horoskopa clanova nekoliko generacija moje familije. Ali, pre toga, zeleo bih da postavim nekoliko osnovnih principa i definicija:

Principi:

 • Astroloska kompatibilnost se ne sastoji u identicnim konstelacijama (iako se one zaista cesto srecu u horoskopima srodnika), vec u diferencijalnoj adekvatnosti – koja cini da konstelacije jednog clana grupe budu pravilno postavljene unutar matrice koja vazi za grupu kao celinu. Identicne konstelacije su samo podvrsta differencijalne adekvatnosti.
 • Ovo znaci da analiza mora da bude strukturalna, a ne statisticka. Logika kontinuiteta, unutar porodice, u ovakvoj analizi, najcesce nije temporalna, vec strukturalna, posto se sagledava nacin na koji se svaki novi clan porodice nadovezuje na vec postojecu porodicnu strukturu.
 • Posto je u pitanju astroloska analiza, gde su stvarni ljudi predstavljeni nekakvim simbolima u svojim i tudjim natalnim kartama – ocigledno je da ovakva strukturalna analiza pre spada u oblast semantike ili hermeneutike, nego fizike ili matematike. Ona nastoji da desifruje odredjeni porodicni astroloski kod nasledjivanja , koji uprosceno mozemo nazvati KOD VREMENA.
 • Postojanje ovakvog “koda” govori o tome da se trans-generacijski kontinuitet zivota – koji god da je razlog za to – odvija tako da omogucuje smislene, pravilne, cesto simetricne, “non-random” strukture, koje nastaju povezivanjem momenata rodjenja bliskih i daljih srodnika.

Definicije:

 • Licna astroloska koordinata je ona kontelacija u necijem horoskopu, koja najuniverzalnije oznacava tu osobu kao celinu. Po definiciji, to su Ascendent i Sunce, iako u principu to mogu biti i mnoge druge konstelacije (na primer, vladalac horoskopa).
 • Kad god jedna konstalacija u necijoj natalnoj karti odgovara licnoj astroloskoj koordinati druge osobe, ova se konstelacija moze nazvati licnim oznaciteljem. Sve astroloske konstelacije (znaci, kuce, planete, aspekti) mogu sluziti kao licni oznacitelji i to je samo jedno od mnogobrojnih znacenja ovih konstelacija.
 • Nijedna konstelacija ne funkcionise kao oznacitelj izolovano od drugih konstelacija, vec samo kao deo oznaciteljske strukture,  koja je diferencijalna, multi-funkcionalna i najcesce nesvodiva na horoskop jedne osobe. Ovo cini oznaciteljsku strukturu veoma kompleksnom i nimalo lakom za razotkrivanje.
 • Kao sto sve konstelacije mogu da budu oznacitelji, tako sve kontstelacije mogu da budu i oznacene drugim konstelacijama. To omogucuje fenomen koji se moze nazvati razmena oznacitelja i koji se veoma cesto vidi u horoskopima srodnika. Razmena je tim snaznija sto su snaznije konstelacije koje su razmenjene (recimo, Sunce, Mesec, Ascendent, vladaoci...).
 • Konacno, struktura astroloskog oznacavanje, unutar koherentne grupe (kao sto je porodica) moze da se razmatra u obliku specificnih kvazi-formula, koje cine nesto bih nazvao astroloskom algebrom grupne stratifikacije, ili u formi pravilnih dvodimenzionalnih struktura, koje bih nazvao astroloskom geometrijom.

 

Astroloska algebra moje porodice

Zakon Meseca

Posmatrajuci horoskope svih clanova porodice u kojoj sam se rodio kao i porodice koju sam napravio tokom zivota, odmah se vidi da se polozaj Meseca gotovo nikada ne ponavlja:

 

Majka

Otac

Sestra

Ja

Supruga

Cerka

Sin

Mesec

Rak

Lav

Skorpion

Strelac

Jarac

Skorpion

Blizanci

U mnogo slucajeva, medjutim, vazi to da se Mesec jednog clana porodice nalazi u znaku ili podznaku drugog clana.

 

Majka

Otac

Sestra

Ja

Supruga

Cerka

Sin

Mesec

Rak

Lav

Skorpion

Strelac

Jarac

Skorpion

Blizanci

 

 

Majcin

Ascendent

Ocevo

Suncec

Ocev

Ascendent

Cerkino

Sunce

Ascendent

Supruge

Sunce oba roditelja

Da ovaj “zakon Meseca” vazi univerzalno u mojoj porodici vidi se kada se uvede treca generacija i shvati da Mesec moje majke, u Raku, odgovara Suncevom znaku njenog oca. Drugim recima, Mesec je u mojoj porodici univerzalni oznacitelj, a oznaciteljska struktura na prvi pogled deluje kao nesto sto se moze predstaviti formulom:  M1 = SvA2 gde je v znak za “ili” a 1 i 2 oznacavaju clanove porodice.

Ovako formulisan zakon, iako univerzalno vazi u mojoj porodici, jos uvek ne deluje posebno atraktivno, s obzirom na to da se jos uvek moze interpretirati kao slucajnost, unutar razumnih granica verovatnoce. Taj privid slucajnosti, medjutim, potpuno nestaje kada se pravilo Meseca u mojoj porodici napise kao formula koja povezuje celokupnu oznaciteljsku strtukturu, vodeci se principima koje cu ovde jos jednom ponoviti:

 • Sve konstelacije u horoskopou jednog coveka mogu da oznacavaju druge ljude. Mesec (ME) je posebno jak “oznacitelj” drugih.
 •  Ascendent (ASC) + Sunce (SU) su osnovne konstelacije individue, koje mogu biti “oznacene”u tudjim horoskopima (individualne koordinate).

Kada se ovi principi primene na moju porodicu, dobija se sledeca struktura:

 • ASC + SU (mog oca) = ME (moj) + ME (moje sestre)
 • ASC + SU (moje sestre) = ME (moj) + ME (mog oca)
 • ME (mesec) moje majke je u Raku i ne oznacava nikoga od nas, ali oznacava Sunce njenog oca.

Drugim recima, u porodici u kojoj sam se rodio su oznaceni Mesecom: MLADJI RODITELJ (moj otac) i STARIJE DETE (moja sestra), dok mesec STARIJEG RODITELJA (moje majke) oznacava njenog oca.

Prava snaga ove strukturalne korespondencije vidi se, medjutim, tek na osnovu cinjecice da se ona POTPUNO, dakle 100% ponavlja u sledecoj generaciji, naime, u porodici koju sam stvorio. Tu nailazimo na ovakvu situaciju:

 • ASC + SU (moje supruge) = ME (moje cerke) + ME (mog sina)
 • ASC + SU (moje cerke) = ME (mog sina) + ME (moje supruge)
 • Moj Mesec, u Strelcu, ne oznacava nikoga u ovoj familiji, ali – kao i prethodno u slucaju moje majke – on oznacava moga oca).

Dakle, stuktura je identicna: MLADJI RODITELJ (moja supruga) i STARIJE DETE (moja cerka) su oznaceni Mesecom dva druga clana porodice, dok mesec STARIJEG RODITELJA (mene) oznacava oca!

Vidimo da se: raznovrsnost lunarne pozicije (skoro svima je Mesec u razlicitim znacima) uz pomoc prave strukturalne formule, kristalise u PORODICNI ZAKON, koji bez izuzetka vazi u dve generacije moje porodice.  Nema statistike, nema verovatnoce. Postoji nedvosmislena univerzalnost, koja ovoj porodici daje astroloski identitet.

Zakon grupisanja:

Gledajuci horoskope porodice u kojoj sam rodjen, vidi se da je LAV veoma cesto zastupljen, kao znak u kome su vazne konstelacije: mojoj majci je podznak u Lavu, mojoj sestri znak, mom ocu Mesec a meni Descendent, vrh sedme kuce (kuce drugih ljudi).

 

Majka

Otac

Sestra

Ja

LAV

Ascendent

Mesec

Sunce

U 7.kuci

To znaci da moju porodicu obelezava I sledeca OBJEKTIVNA struktura:

 • ASC (jednog clana) = SU (drugog clana) = ME (treceg clana) = u 7. Kuci (cetvrtog clana)

I ova struktura se POTPUNO, 100% ponavlja u porodici koju sam stvorio, samo sada u drugom horoskopskom znaku, znaku Blizanaca:

Moje Sunce je u Blizancima, kao I Ascendent moje cerke, Mesec moga sina I 7. kuca moje zene.

 

Cerka

Sin

Ja

Supruga

BLIZANCI

Ascendent

Mesec

Sunce

U 7.kuci

Dakle, ponovo:

 • ASC (jednog clana) = SU (drugog clana) = ME (treceg clana) = u 7. Kuci (cetvrtog clana)

Ako se sada sve ovo posmatra iz moje SUBJEKTIVNE perspective, rodio sam se u porodici u kojoj sam ziveo sa osobama koje su u jednom znaku, u Lavu, imale: SUNCE, MESEC I ASCENDENT. I ovo mi se ponovilo u porodici koju sam napravio, posto je I Sunce moje suprugeu Blizancima, pa tako ponovo vazi da SUNCE, MESEC I ASCENDENT tri clana moje nove porodice padaju u isti znak.SU (sestre)

ASC (majke)

Mesec (oca)

LAV

SU (supruge)

ASC (cerke)

Mesec (sina)

BLIZANCI

 

Dakle, u znak grupisanja pada u obe familije: Sunce zenske osobe iz moje generacije, Ascendent zenske osobe iz druge generacije I Mesec muske osobe iz druge generacije!

Da bi se ovakvo potpuno ponavljanje kako objektivne, tako I subjektivne (u odnosu na mene) strukture grupisanja dogodilo u novoj generaciji moje porodice ja sam mogao da se ozenim samo sa osobom kojoj se Sunce nalazi u Blizancima u 7. kuci (pored toga sto su I deca morala da nam se rode ne samo na odredjene dane, vec i u odredjene sate)! Apsolutno ni jedna druga konstelacija partnera ne bi omogucila ovakvo ponavljanje objective I subjektivne structure grupisanja osnovnih konstelacija.

Ali – posto se moja pozicija promenila od sina do oca – ovakvo objektivno I subjektivno strukturalno ponavljanje je bilo moguce samo uz pojavu mnogih novih konstelacija koje nisu bile karakteristicne za moju prvu porodicu. Na primer: i ja i moja supruga morali smo da imamo Sunce u istom znaku (Blizancima), da bi se odrzala ova struktura, dok to nije vazilo za moje roditelje. To, naravno, menja tip odnosa medju supruznicima, kao i nas odnos prema deci. Prelaz sa Lava, kao znaka grupisanja, na Blizance, takodje donosi bitne promene, na prvi pogled ocigledne svakome ko je imao priliku da upozna obe porodice – a da se pritom strukturalna korespondencija u potpunosti odrzala. Ovo jasno razotkriva transgeneracijski princip astralne geneze, koji zahteva: MAKSIMALNU MOGUCU SLICNOST UZ NAJVECU MOGUCU RAZNOVRSNOST. Dakle, idealno spojeni: PRINCIP PROMENE I PRINCIP PONAVLJANJA.

Jos nekoliko primera Astroloske Algebre:

Ovakvih astroloskih kvazi formule, moze da se pronadje jos mnogo u nasim horoskope. Evo jos nekoliko primera:

 • Recimo, meni se u 4.kuci, kuci majke, nalazi Sunce, koje je vladalac Lava,sto je zaista I podznak moje majke.Dakle:

P4 (planeta u 4. kuci)SINA = Asc MAJKE.

Mom sinu Davidu se u 4. kuci nalazi Mars, koji je vladalac Skorpiona, sto je ASC njegove majke.Dakle, u obe generacije: P4 SINA = ASC MAJKE!

 • Ili, na primer, ja sam drugo dete u porodici, a kuca drugog deteta je 7. kuca horoskopa (kuca prvog deteta je 5.kuca). Moj Ascendent pada u isti znak kao i vrh 7.kuce (Descendent) moje majke, dok moje Sunce pada u isti znak kao i vrh 7.kuce moga oca. Dakle:

ASC + SU (drugo dete) = DES (majka) + DES (otac).

Moja supruga, Dejana, je takodje drugo dete u svojoj porodici I za nju vazi apsolutno isto: njen ASC u Skorpionu je u istom znaku kao I DES njene majke, dok je njeno Sunce u Blizancima u istom znaku kao I DES njenog oca. Dakle, u obe porodice, koje su se preko nas spojile, vazi:

ASC + SU (drugo dete) = DES (majka) + DES (otac).

Ima jos mnogo ovakvih primera, ali sam ova dva naveo da bih vam obratio paznju na kompleksnost oznacavanja, koje moze biti direktno (kao u prvom primeru gde je oznacavanje 1-na-1 izmedju sina I majke) ali i grupno, pri cemu vazi princip komplementarnosti. Moji roditelji, kao I Dejanini, zajednicki oznacavaju nas dvoje kao drugu decu u tim porodicama, tako sto svako od njiih oznacava vrhom 7. kuce po jednu od nasih licnih koordinati.

Astroloska Geometrija moje porodice

Koliko god da je ASTROLOSKA ALGEBRA fascinantna, narocito kada se ima u vidu kolicina formula koje vaze u paraleli, to je sve smesno prema tome koliko moze da bude fascinantna ASTROLOSKA GEOMETRIJA porodicnih struktura. Jer, kod ovakve astroloske algebra, konstelacija je validna unutar cak 30 stepeni (koliko pripada jednom znaku). Kod astroloske geometrije radi se o poklapanjima do u stepen ili par stepeni.

Evo nekoliko primera:

Geometrija Meseca

Moj Mesec je na prvom stepenu Strelca a u odnosu na njega, simetricno su postavljene osnovne koordinate (Sunce I Ascendent) svih najvaznijih zena u mom zivotu, kao I mog oca I sina.

Licna lunarna simetrija. Moj Mesec je u sredini izmedju Ascendenta I Jupitera, koji je vladalac Meseca.

Lunarna simetrija zena u mom zivotu: Mesec mi je u opoziciji sa suncem supruge, a sunca majke I sestre su simetricno postavljena u odnosu na ovu osu. Dakle, geometrijski:

ME=SU zena= mid SU majka/SU sestra

Deca su mi takodje simetricno postavljena u odnosu na Mesec, u sredinama levo I desno:

SU cerke = mid (moj) ME/ASC

 

ASC sina = mid (moj) ME/JU

I moj otac je oznacen ovom strukturom posto je njegov Ascendent u konjunkciji sa mojim mesecom:

ME (moj) = ASC oca

Dakle: SIMETRICNI CVET LJUBAVI povezuje moj mesec sa suncima svih zenskih srodnika (cerka, majka, sestra, zena) I ascendentima muskih srodnika (otac I sin)

 

Povezite ovo sa onom preciznom formulom za Mesec koja se ponovila u dve generacije moje porodice I razmilite o cinjenici da se mesec krece cak 14 stepeni na dan! Ocigledno je da su ovakva poklapanja izvan svake, pa I minimalne verovatnoce I ukazuju na pravilnost, zakon, KOD VREMENA, koji direktno odredjuje nasa rodjenja.

Geometrija Roditelja:

Da se ovakvo “geometrijsko cvece” moze pojaviti vise puta u necijem horoskopu, vidi se na osnovu sledeceg primera, takodje iz mog horoskopa:

Mesec je simbol majke a Sunce oca. Oni su u mom horoskopu postavljeni tako da sredina pada na Sunce moje majke u Ribama.

Ta tacka je takodje sredina izmedju Neptuna, koji je vladalac Suncevog znaka moje majke I Marsa, koji je vladalac Suncevog znaka oca

Oba znaka imaju duple vladaoce. Vladalac Riba nije samo Neptun vec i Jupiter, a vladalac Skorpiona nije samo Mars, vec i Pluton. Dakle, Jupiter i Pluton su takodje simetricno postavljeni u odnosu na istu tacku

To pravi: SIMETRICNI CVET POREKLA – Mesec, Neptun and Jupiter predstavljaju moju majku I potpuno su simetricno postavljeni prema Suncu, Marsu and Plutonu, koji predstavljaju mog oca!

Ukupna geometrija drugih ljudi u mom horoskopu

Zanimljiv fenomen sa ASTROLOSKOM GEOMETRIJOM moje natalne karte je da razlicite simetrije I same pravilno padaju jedne u odnosu na druge. To se vidi na sledecem primeru:

Rastojanje izmedju mog ASC I venere (plavo) je identicno kao I rastojanje izmedju ASC moje prve I druge zene (crveno).

Sve ove distance su po 72 stepena, pa tako pravilni petougao spaja prethodne cetiri konstelacije sa ASC mog najboljeg prijatelja I jednog od dva poslovna partnera.

Medjutim, 72 stepena je takodje rastojanje izmedju Sunca moje cerke I ASC moga sina. 

Pri cemu je Sunce njihove majke u sredini.

Ove tri konstelacije zajedno sa Ascendentom mog drugog najboljeg prijatelja i poslovnog partnera, kao I sa mojim DES (koji oznacava vrh 7 kuce, kuce drugih ljudi), prave drugi pravilni petougao…

 

Fascinantna je cinjenica da ove dve ZVEZDE zajedno cine pravilnu podelu karte na deset delova,povezujuci moju 7. kucu, koja oznacava druge ljude, zaista sa svim drugim ljudima koji su najbitniji u mom zivotu…

 

Ni jedna od ovih konstelacija ne odstupa vise od 2 stepena od pravilne simetrije! To je neverovatan broj konstelacija koje se pravilno simetricno stratifikuju!

Geometrijska komplementarnost dece

Moja cerka, koja je prvo dete u nasoj porodici, lepo se rodila “gadjajuci” koordinate svojih roditelja: Sunce joj je tacno na mesecu majke (oznacavajuci majci porodjaj, ciji sam datum inace astroloski unapred pogodio),dok joj je Ascendent tacno na mom Suncu.A onda se nas sin, David, jednostavno rodio simetricno I komplementarno u odnosu na sestru: 

Debela siva linija (sirine 3 stepena) u odnosu na koju se postavila ova simetrija povezuje, kao sto smo videli: moj Mesec, kao I Ascendent moje supruge (u konjunkciji sa mojim Mesecom) kao I njeno Sunce (sa druge strane, u opoziciji).

Ali, kao sto smo vec vise puta imali prilike da vidimo, prava snaga PORODICNOG ZAKONA vidi se na osnovu cinjenice da se on ponavlja iz generacije u generaciju. Astroloska simetricnost I komplementarnost dece nije specificna samo za porodicu koju sam napravio – ona je postojala vec u porodici u kojoj sam se rodio.

Crveno su konstelacije moje sestre (Sunce u Lavu I ASC u Strelcu), plavo su moje konstelacije (Sunce u Blizancima I ASC u Vodoliji).                                             

Ponovo je uocljiva simetrija I komplementarnost. I ponovo se prvo dete (moja sestra) postavilo prema roditeljima (Sunce u Lavu, gde je majcin ASC, a Ascendent u Strelcu gde je I ocev ASC), dok se drugo dete postavilo simetricno I komplementarno u odnosu na sestru…

 

Fraktali kolektivnog identiteta

Treba reci da je KOD VREMENA univerzalniji od astrologije i moze se razotkriti i upotrebom drugih konzistentnih simbolickih metoda. Odlican primer za ovu tvrdnji su numerologija I astrolosko-numeroloske homologije.

Kao sto su Ascendent I Sunce licne astroloske koordinate, tako su licne numeroloske koordinate: broj datuma rodjenja (Nd) I broj imena (Ni). Posmatrajuci ove brojeve za sve osobe u mojoj familiji, covek lako moze da utvrdi da vazi sledece pravilo: sa svim osobama sa kojima delim jednu astrolosku koordinatu, takodje delim I jednu numerolosku koordinatu.

Takodje: kad god sa nekom osobom iz familije ne delim neku astrolosku licnu koordinatu, ne delim ni numerolosku koordinatu.

Ovo se vidi u sledecoj tabeli, koja pokazuje sta delim sa drugim (moje astroloske koordinate su Blizanci I Vodolija a numeroloske 10 I 11).

 

Sunce

Ascendent

Broj imena

Broj datuma

Otac

-

-

-

-

Majka

-

-

-

-

Sestra

-

-

-

-

I zena

-

Vodolija

-

11

II zena

Blizanci

-

10

-

Cerka

-

Blizanci

-

10

Sin

-

-

-

-

I poslovni partner

-

-

-

-

II poslovni partner

Blizanci

-

-

11

Drugim recima: astroloske I numeroloske strukturalne relacije su u mojoj porodici identicne!

To ne treba da cudi jer je numerologija u pozadini nekih fascinantnih astroloskih homologija u mom sopstvenom horoskopu: naime, vladaoci licnih koordinati clanova moje porodice su, bez izuzetka, rasporedjeni su, u mom soptvenom horoskopu, u onu kucu koja odgovara numeroloskoj licnoj koordinati upravo tog clana porodice! To je prikazano u sledecoj tabeli:

Relacija

Astroloska koordinata

Vladalac

Numeroloska koordinata

Polozaj vladaoca u mojoj karti

cerka

SU  u Jarcu

Saturn

Nd = 10

SA u 10. kuci

sin

SU u Biku

Venera

Nd = 5

VE u 5. kuci

sestra

ASC u Strelcu

Jupiter

Nd = 7

JU u 7.kuci

supruga

ASC u Skorpionu

Mars

Nn = 6

MA u 6.kuci

otac

SU u Skorpionu

Pluton

Nn = 7

PL u 7 kuci

majka

SU u Ribama

Neptun

Nd = 8

NE u 8.kuci

Kao sto vidimo, analiza homologija, oznacitelja I strukturalnih simetrija, postaje tim ekstenzivnija ali i tim plodnija, sto smo spremniji da bez predrasuda oprobamo najrazlicitije - cesto i potpuno “nelogicne” - veze.  Jedan za drugim, sloj za slojem, pojavljuju se pravila i zakoni, od kojih mnogi prevazilaze ne samo okvire individue, vec i okvire citavih generacija. Ono sto se razotkriva u analizi je fascinantna logicka i semanticka kompleksnost ali i visedimenzionalna simbolicka utemeljenost svakog elementa jedne natalne karte, svake konstelacije u necijoj natalnoj karti. Pritom je ova “oznaciteljska” kompleksnost i vise-dimenzionalnost mali deo ukupnih simbolickih funkcija jednog elementa (koji nema zadatak samo da ucestvuje u grupnim strukturama identiteta, vec doprinosi i individualnom identitetu, kao sto i ucestvuju u oznacavanju beskrajnog mnostva dogadjaja – u najrazlicitijim kontekstima i kombinacijama sa ostalim znacima).

Analiza je takodje iznela na videla “upornu slicnost”, gotovo identicnost, spontano generisanih kolektivnih struktura, iz generacije u generaciju, od slucaja do slucaja, na mnogim nivoima, kako astroloskim, tako i izvan astrologije – sto govori o nelinearnosti porodicne dinamike kao i o krajnje “fraktalnim” strukturama koje su direktno povezane sa KODOM VREMENA. Iako su ovo “fraktali identiteta” koji se ponavljaju samo u nekoliko generacija jedne porodice, potpuno je zamislivo da, na slican nacin, za neku inteligenciju visu od nase, mozda postaje transparentna kompletna strukturalna zakonitost geneze celokupne ljudske rase. Algoritmi takve povezanosti su svakako daleko kompleksniji nego sto mi to uopste mozemo da pojmimo, ali ta “nemogucnost procesovanja” ne treba da nas spreci da shvatimo da sinhroniciteti, homologije I kompatibilnosti ne zavrsavaju na nivou porodice I prijateljstva. KOD VREMENA je kompleksni set transformacija koji funkcionalno do maksimuma uspostavlja individualne i kolektivne strukture u skladu sa univerzalnim principima, koje su stari Grci dozivljavali kao deo bozanskog Logos-a.

Mi, kao individue, precesto zivimo u zaboravu ove sveobuhvatne povezanosti...

Tekstovi

PREPORUČUJEMO

Ninićevo LIKOVNO i PESNIČKO izražavanje (kritike)

NINIĆEVO SELFIČKO SLIKARSTVO

RAZGOVOR SA NINIĆEM objavljen u magazinu SENSA (martovski broj)

PREDAVANJA D Ninića

     - O molitvi OČE NAŠ

                            - video snimak

                            - o predavanju

                            - o predavanju (engleska verzija)

     - Na temu BOJE I DUHOVNOST

     - Tema RTANJ

             - Knjižara EVEREST

             - ISTRAŽIVAČKI FESTIVAL 2011.   (video zapisi)

             - RTANJ I DUHOVNOST (predavanje - snimak)

     Ninić na VIKIPEDIJI

              VIKIPEDIJI (engl.)

 

Novo (peto) izdanje popularnog romana OTKRIĆE  - U PRODAJI

Možete naručiti preko ovog sajta (kontakt) ili na telefon

060 3 44 11 77

 

VIDEO KANAL NA You Tube http://www.youtube.com/user/DusanNinic